Öğrenci vizesini nasıl alabilirim?

ABD göçmenlik yasalarına göre, Yoğun ve Yarı Yoğun İngilizce Programlarımızda öğrenim görmek istiyorsanız Amerika Birleşik Devletleri’ne göçmen olmayan öğrenci (F-1) vizesi ile girmelisiniz. ELS Dil Merkezleri, ABD federal yasaları uyarınca, göçmen olmayan yabancı öğrencileri okula almaya yetkilidir.

F-1 öğrenci vizesi almak için ABD Elçilik ya da Konsolosluğuna, Amerika Birleşik Devletleri’nde öğrenim görme ve öğreniminiz bittikten sonra ülkenize geri dönme niyetinizi gösteren belirli belgeler sunmanız gerekecektir. Gerekli belgeler arasında, ELS’in göndereceği I-20 formu, mali belge, geçerli pasaport ve ülkenize bağlantınızı gösteren kanıtlar sayılabilir. Ek olarak, vize memuru ile kişisel bir görüşme yapmanız gerekecektir. Bu görüşme için randevunuzu, öğrenime başlamak istediğiniz tarihten en az 60‑120 gün öncesine almanız önerilir. Gerekli vize başvurusu dahil olmak üzere öğrenci vizesine nasıl başvurulacağı hakkında daha fazla bilgiyi ABD Elçilik ve Konsolosluk web sitelerinde bulabilirsiniz. Bu web sitelerin listesi http://www.usembassy.gov/ sayfasında verilmektedir.

I-20 formunu nasıl alabilirim?

ABD’deki ELS Dil Merkezleri’ne başvururken, başvuru formunuzda I-20 formu istediğinizi belirtmeye dikkat edin. Ayrıca, başvurunuzla birlikte mali sorumluluk kanıtı teşkil eden belgeler sağlamalısınız. Bir dönemlik okul ücretini, yaşam masraflarını ve çeşitli masrafları karşılamaya yeterli paranız bulunmalıdır.

Please note, F-1 visas are not applicable for any ELS camp program.

Öğrenci vizesini nasıl alabilirim?

ABD göçmenlik yasalarına göre, Yoğun ve Yarı Yoğun İngilizce Programlarımızda öğrenim görmek istiyorsanız Amerika Birleşik Devletleri’ne göçmen olmayan öğrenci (F-1) vizesi ile girmelisiniz. ELS Dil Merkezleri, ABD federal yasaları uyarınca, göçmen olmayan yabancı öğrencileri okula almaya yetkilidir.

F-1 öğrenci vizesi almak için ABD Elçilik ya da Konsolosluğuna, Amerika Birleşik Devletleri’nde öğrenim görme ve öğreniminiz bittikten sonra ülkenize geri dönme niyetinizi gösteren belirli belgeler sunmanız gerekecektir. Gerekli belgeler arasında, ELS’in göndereceği I-20 formu, mali belge, geçerli pasaport ve ülkenize bağlantınızı gösteren kanıtlar sayılabilir. Ek olarak, vize memuru ile kişisel bir görüşme yapmanız gerekecektir. Bu görüşme için randevunuzu, öğrenime başlamak istediğiniz tarihten en az 60‑120 gün öncesine almanız önerilir. Gerekli vize başvurusu dahil olmak üzere öğrenci vizesine nasıl başvurulacağı hakkında daha fazla bilgiyi ABD Elçilik ve Konsolosluk web sitelerinde bulabilirsiniz. Bu web sitelerin listesi http://www.usembassy.gov/ sayfasında verilmektedir.

I-20 formunu nasıl alabilirim?

ABD’deki ELS Dil Merkezleri’ne başvururken, başvuru formunuzda I-20 formu istediğinizi belirtmeye dikkat edin. Ayrıca, başvurunuzla birlikte mali sorumluluk kanıtı teşkil eden belgeler sağlamalısınız. Bir dönemlik okul ücretini, yaşam masraflarını ve çeşitli masrafları karşılamaya yeterli paranız bulunmalıdır.